MELKINDIKKER DEMONSTRATIEUNIT

In 2020 kregen Idee Techniek Engineering B.V. en de projectpartners Wafilin Systems B.V., WESTRA B.V. Roestvaststaalindustrie & Hellebrekers een subsidie voor de ontwikkeling van een demonstratiesysteem voor de concentratie van melk op de boerderij. Deze subsidie is verstrekt in het kader van het H2020 VIDA programma.

De gezamenlijke projectpartners willen graag bijdragen aan een betere wereld nu en in de toekomst. De ontwikkeling van dit innovatieve demonstratie systeem is daarom erg belangrijk voor alle betrokken partners.

De unit wordt in de vorm van een containerskid geplaatst op de Dairy Campus in Leeuwarden. In mei 2021 start de demonstratie van het proces op de campus.

· Melkproces volume reductie tot circa 50%
· Circa 50% vermindering van het vervoer
· Vermindert zowel de transport- als energiekosten
· Actieve Co2-uitstoot vermindering
· Halvering in opslag- en koelcapaciteit

Benieuwd naar het demonstratieproject of wilt u een live of via een livestream een demonstratie van het proces ontvangen? Neem dan contact op met Jos van Dalfsen, manager R&D.

This project was awarded by the VIDA project and has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement nº 777795.

Melkindikker
Melkindikker
Melkindikker
Melkikdikker